Czwartek, 23 września 2021 - Bogusława, Liwiusza, Tekli

Świętokrzyskie kulinaria

Książeczka kucharska MWK

Piątek, 29 stycznia 2021

Nakładem Muzeum Wsi Kieleckiej ukazała się książeczka kucharska zatytułowana "Świętokrzyskie smaki"

Wydawnictwo kulinarne

Środa, 9 grudnia 2020

Starostwo Powiatowe w Kielcach zakończyło prace nad publikacją podsumowującą tegoroczną 13. edycję Konkursu na Najsmaczniejszą Potrawę Powiatu Kieleckiego.

Świętokrzyskie smaki

Poniedziałek, 4 maja 2020

Muzeum Wsi Kieleckiej zaprasza na premierę książki kulinarnej online "Świętokrzyskie smaki".

Promocja kuchni regionalnej poprzez książkę „Smaki Powiatu Kieleckiego”

Czwartek, 26 kwietnia 2018

W piątek, 27 kwietnia w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach odbędzie się spotkanie promujące kuchnie regionalną powiatu kieleckiego. Wśród wielu gości swój udział zapowiedziały już gospodynie zrzeszone w lokalnych Kołach Gospodyń Wiejskich z całego powiatu kieleckiego.

Kieleckie starostwo wyda książkę kucharską

Wtorek, 18 lipca 2017

Inspiracją dla tegorocznej edycji Konkursu na Najsmaczniejszą Potrawę Powiatu Kieleckiego jest kasza. Jesienią Starostwo Powiatowe w Kielcach wyda książkę kucharską, zawierającą wszystkie przepisy, które zagościły na konkursie.

Dziedzictwo kulinarne

Poniedziałek, 22 czerwca 2015

W Kielcach odbył się finał wojewódzki XV edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo – smaki regionów”. Wydarzeniu towarzyszył koncert laureatów XXXIX Buskich Spotkań z Folklorem oraz kiermasz produktów regionalnych. Wśród wystawców byli laureaci poprzednich edycji konkursu oraz członkowie Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie”.

Produkty tradycyjne ziemi świętokrzyskiej

Poniedziałek, 4 maja 2015

Pani Teresa Wąsik z ŚODR w Modliszewicach omawia zagadnienia związane z produktami tradycyjnymi. Na koniec przygotowujemy jeden z nich tj. "Chmielnicką gęś pieczoną " w gościnnej restauracji "Cymes" w Chmielniku prowadzonej przez panią Halinę Płazę.

Zasmakuj krainy kultur

Piątek, 6 lutego 2015

Ukazała się publikacja „Zasmakuj krainy kultur” wydana przez Lokalną Grupę Działania "Białe Ługi", a w niej można znaleźć przepisy na potrawy z ziemi chmielnickiej przygotowane z gęsiny.

„Pamiętnik kulinarny Ponidzia i Powiśla”

Wtorek, 29 października 2013

„Pamiętnik kulinarny Ponidzia i Powiśla” to publikacja, w której znajdziemy przepisy kulinarne pochodzące z naszego regionu. Książka zawiera około 50 lokalnych przepisów z obszaru 14 gmin. Dowiemy się z niej, co to jest swojski wek, jak zrobić dobry chrzan, nauczymy się gotować żurek babci z Olesna i przygotowywać nalewki oraz wina.

Jest II tom "Pieśni dawnej Kielecczyzny"

W Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach odbyła się konferencja prasowa promująca nowe wydawnictwo...

IX Konferencja Kin Studyjnych

Kolejny dzień konferencji, która odbywa się w kinie Fenomen, działającym w Wojewódzkim Domu...

Senior Show: utalentowani artyści 60+ po raz kolejny wystąpili w WDK

W niedzielę w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach odbył się kolejny koncert z cyklu Senior Show....

Festiwal Wiatru

18 września w Kielcach rozpoczyna się Festiwal Wiatru. Na gości imprezy czeka wiele atrakcji...

XXI Świętokrzyskie Dożynki Wojewódzkie

12 września w Kielcach na placu przed Pałacem Biskupów Krakowskich (Muzeum Narodowym) odbędą się...

21. Świętokrzyskie Dożynki Wojewódzkie

W niedzielę 12 września odbyły się w Kielcach 21. Świętokrzyskie Dożynki Wojewódzkie. Ze względu...

Koncert autorskich piosenek zespołu Yagoosh w WDK

Wojewódzki Dom Kultury im. Józefa Piłsudskiego w Kielcach zaprasza na koncert autorskich...

IX Konferencja Kin Studyjnych i Lokalnych

14 września w kinie Fenomen, które działa w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach rozpoczęła się...

Powered by Actualizer & Heuristic
Copyright © 2014 by PIK KIELCE
Licznik odwiedzin: 49 516 823
Polityka prywatności | Mapa strony

Cookies

Ta strona korzysta z cookies, które instalowane są w Twojej przeglądarce, więcej informacji w Polityce Prywatności