Konferencja odbędzie się 9 kwietnia w godzinach 9.45 – 13.00 w Centrum Kongresowym Targów Kielce S.A.
Konferencja jest częścią Bloku Konferencyjno-Warsztatowego towarzyszącego VII edycji Międzynarodowych Targów Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL 2015. Blok konferencyjno-warsztatowy rozpocznie się w przeddzień imprezy targowej, a w jego skład wejdą:
- konferencja Świętokrzyska Kuźnia Smaków – 9 kwietnia 2015 r. – godz. 9.45-13.00
- Forum Turystyki Wiejskiej i Agroturytyki – 9 kwietnia 2015 r. – godz. 13.00-18.00
Konferencja Świętokrzyska Kuźnia Smaków zaprezentuje, jak Szwajcarsko-Polski Program Współpracy zmienił województwo świętokrzyskie, pokaże znaczenie kuchni regionalnych i produktów lokalnych w rozwoju turystycznym regionów Polski i Europy oraz pokaże produkt turystyczny oparty na dziedzictwie kulinarnym jako jeden z rezultatów projektu ŚKS.