Podczas spotkania prowadzący opowie o swoich przygotowaniach do świąt i zdradzi przepisy na najsmaczniejsze dania, które mogą zaskoczyć wszystkich gości, a nie wymagają wielu godzin przygotowania. Nie zabraknie również elementów warsztatowych połączonych z degustacjami i wspólnego przygotowania potraw.
Wstęp na spotkanie warsztatowe jest wolny. Obowiązują rezerwacje miejsc pod numerem telefonu: 41 311 21 28 lub mailowo: szklanydom@maslow.pl.
„Święta, święta i po świętach” autorstwa Pawła Płaczka, to prawdziwe kompendium dla tych, którzy podchodzą do świąt Bożego Narodzenia z mieszaniną ciepłych uczuć i lekkiego niepokoju. Autor w sposób przystępny i pełen humoru dzieli się swoimi doświadczeniami i przemyśleniami, prezentując czytelnikom 100 przepisów, które sprawią, że święta staną się wyjątkowe oraz znacznie mniej stresujące.
Książka nie tylko kładzie nacisk na tradycyjne dania wigilijne, takie jak czerwony barszcz na zakwasie z uszkami i karp po żydowsku, ale również proponuje nowoczesne smaki, np. bakłażan pieczony z sosem sojowym i podany na kremowym serku. Nietuzinkowe połączenia smaków np. brukselka z cynamonem i chili oraz cytrusy z makiem i sosem musztardowym, tworzą prawdziwe święto dla zmysłów. Pozycja odkryje przed czytelnikami fascynujące możliwości kulinarnego eksperymentowania i zachęci do tworzenia niezapomnianych kompozycji smakowych podczas świątecznych spotkań.
Książka udowadnia, że aby stworzyć niezapomniane świąteczne menu, nie trzeba wykonywać cudów. Paweł Płaczek zabiera czytelników w podróż przez różnorodność smaków i tradycji, zachęcając ich do czerpania radości z tworzenia wyjątkowych chwil podczas świątecznych spotkań. Czytelnicy przekonają się, jak drobne zmiany w tradycyjnych przepisach mogą przynieść zupełnie nowe doznania kulinarne, tworząc niepowtarzalne smaki, które będą rozkoszą dla podniebienia.
Źródło: Centrum Edukacji i Kultury „Szklany Dom” w Ciekotach













