oraz instytucji, które chcą zaprezentować swoje kulinarne osiągnięcia. Do konkursu można zgłosić maksymalnie trzy potrawy. Muszą wywodzić się one z tradycyjnej kuchni regionalnej, z terenów Kielecczyzny. Mogą być na słono, na słodko, surowe, gotowane, duszone, pieczone - w zależności od pomysłu zgłaszającego. Mogą to być również napoje, związane geograficznie z regionem świętokrzyskim, wytwarzane na małą skalę, tradycyjnymi metodami, wywodzące się z tradycji i kultywowanych w regionie zwyczajów.
Na ocenę jury wpływ będzie miał oryginalny i ciekawy sposób zaprezentowania dania na głównej scenie. Laureaci konkursu otrzymają atrakcyjne nagrody, a ich przepisy potraw znajdą się w wydawnictwach i na stronach internetowych organizatorów.
Osoby i instytucje zainteresowane udziałem w konkursie muszą wypełnienić kartę złoszeniową i wysłać ją na adrese-mail: warsztaty@mwk.com.pl. Regulamin konkursu dostepny jest na stronie organizatora.
Źródło: MWK