Kategoria „Profesjonaliści”:
• gęś w sosie selerowo-śliwkowym – pensjonat Zamek Dersława w Busku-Zdroju,
• perliczka podana na kaszy jaglanej gierczyckiej gotowanej z warzywami i podgrzybkiem z burakiem zasmażonym – hotel Dwór Dwikozy w Dwikozach,
• udo gęsie pieczone podane z kaszą jaglaną gierczycką, burakami i sosem ze śliwki szydłowskiej oraz kapustą z grzybami – Best Western Grand Hotel w Kielcach,
• kotlety z fasoli korczyńskiej i kapusty – dom weselny Dworek Modrzewiowy w Majoracie,
• rolada wołowa faszerowana kaszą gryczaną i grzybami leśnymi podana na placuszkach ziemniaczanych z kapustą kiszoną w sosie borowikowym – hotel Europa w Starachowicach
Kategoria „Amatorzy”
• baniowe placuszki z kaszą jaglaną gierczycką – Gospodarstwo Agroturystyczne „Pytlówka” w Tarczku,
• małyszyńskie pierogi gryczane – Gospodarstwo Agroturystyczne „Małyszyński Zakątek” w Małyszynie Dolnym,
• wiejski kociołek z żeberkami – Agroturystyka Joanna Kwiatkowska w Maśniku,
• królik w kapuście z sosem z fasoli korczyńskiej – Stowarzyszenie KGW Korczynian nad Nidą w Nowym Korczynie,
• karp korytnicki - Koło Gospodyń Wiejskich Korytniczanki w Korytnicy
Zapraszamy już od godz. 10.00. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród nastąpi o godz. 16.00.