Kiermasz będzie doskonałą okazją do spróbowania i zakupienia wędlin tradycyjnych ze „Staropolskiej Garmażerki” i pieczywa na zakwasie z piekarni „Tradycja i Zdrowie” w Bodzentynie oraz orkiszowego z gospodarstwa ekologicznego „korab”. Przetwórnia owoców „Sad Danków” z Dankowa Dużego oferować będzie ekologiczne dżemy i konfitury w wyjątkowych smakach, a gospodarstwo ekologiczne „Zagroda Królów” – sok z ekologicznej borówki wysokiej i mleko od krowy rasy jersey. Będzie także naturalny tłoczony sok z jabłek z firmy „San-Ray” w Samborcu. Gospodarstwo ekologiczne „Ekolud” zaprezentuje ekologiczne warzywa. Pojawi się również Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Chmielniku z nabiałem z Listy Produktów Tradycyjnych. Uzdrowisko Busko-Zdrój promować będzie wodę mineralną „Bukowianka” oraz kosmetyki na bazie wody siarczkowej. Dorośli miłośnicy lokalnego wina będą mogli zakosztować wina z winnicy Zbrodzice.
Kiermasz odbędzie się w dniu 21 czerwca w godz. 9.00-13.00 w Kawiarni „Klimt” Best Western Grand Hotel przy ul. Sienkiewicza 78 w Kielcach, a jego dodatkową atrakcją będzie pokaz kulinarny przygotowania parzybrody w wykonaniu szefa Kuchni Best Western Grand Hotel Rafała Korusa. Wstęp jest bezpłatny.