Nie zabraknie też miodów, w tym nagrodzonych Perłą: miodu spadziowo-nektarowego z Napękowa i kazimierskiego miodu akacjowego. Gospodarstwo ekologiczne „Zagroda Królów” zaprezentuje domowe soki i dżemy z ekologicznej borówki amerykańskiej, a na stoisku gospodarstwa agroturystycznego „Małyszyński Zakątek” kupić będzie można wyroby z dziczyzny. Świeże jabłka sandomierskie oraz gotowe jabłka do szarlotki dostać będzie można na stoisku gospodarstwa ogrodniczego „Szymanówka”. Na jarmarku będą też napoje doskonałe na świąteczne stoły: sandomierskie wino z Winnicy nad Jarem, woda "Buskowianka" oraz herbatki ziołowe z gospodarstwa ekologicznego Wiesławy i Dariusza Wójcików.
Jarmark organizowany przez sieć "Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie" rozpocznie się w dniu 14 grudnia w godz. 9.00 w kawiarni „Klimt” Best Western Grand Hotel przy ul. Sienkiewicza 78 w Kiecach, a trwać będzie do wyczerpania produktów. Wstęp wolny. Hotel zapewnia bezpłatny parking dla klientów jarmarku.
Tekst: Agata Pęk - Urząd Marszałkowski